Read More

Tex-tiles zijn opgenomen in het boek Goods2 van Frame, het internationale referentie boek voor ontwerpers en interieur architecten, gevuld met 46 unieke producten. Samen met iconische en bijzondere interieur producten van toonaangevende ontwerpers zoals de gebroeders Bouroullec, Philippe Starck en Patricia Urquiola en merken als B&B Italia, HAY en Moooi is dit boek een echt collectors item geworden op het gebied van interieur en product ontwerp wereldwijd.

Goods2_Frame_Tex-tiles_Barbara-Vos_page143 Goods2_Frame_Tex-tiles_Barbara-Vos_page142 Goods2_Frame_Tex-tiles_Barbara-Vos_page141 Goods2_Frame_Tex-tiles_Barbara-Vos_page140 Goods2_Frame_Tex-tiles_Barbara-Vos_page139 Goods2_Frame_Tex-tiles_Barbara-Vos_page138 Goods2_Frame_Tex-tiles_Barbara-Vos_page137 Goods2_Frame_Tex-tiles_Barbara-Vos_page136 Goods2_Frame_Tex-tiles_Barbara-Vos_page143

“ Dit grote boekwerk toont een indrukwekkende verzameling van internationale succesvolle referentie projecten.”

In plaats van een boek te vullen met nieuwe producten, gaat Goods2 een stap verder met het publiceren van design; 46 iconische producten zijn geanalyseerd en beschreven van concept en schetsontwerp tot realisatie.

Onderverdeeld in zes hoofdstukken focust Goods2 op interieur producten variërend van stoelen tot tafels, van kasten tot plafond verlichting en van tegels tot wastafels. Elk product wordt beschreven op acht pagina’s. Deze pagina’s tonen contact informatie, profielen van de producent en de ontwerper, product foto’s, tekeningen, schetsen, renderingen, foto’s van het ontwerp en productie proces, en foto’s van interieur projecten waarin het product is toegepast.

Tex-tiles zijn tegels gemaakt van translucent porselein. Glazuur is niet noodzakelijk, het materiaal is van zich zelf waterdicht. De ongeglazuurde gepolijste tegels geeft een uniek zacht gevoel aan het oppervlak. Het materiaal van de tegels heeft interne scharkeringen, net als watten en wolken, wanneer licht op de tegels valt wordt een deel van het licht opgenomen en van binnen uit het materiaal weer terug gekaatst naar buiten. In de tegels zit een afdruk van textiel, het zachte bewegelijke van textiel of kant is opgenomen in het harde materiaal van porselein. Achter de tegels kan verlichting geplaatst worden om ze te laten oplichten, zo worden de lijnen en imperfecties van de textiele afdruk goed zichtbaar.
Kenmerken van het boek
 • Tweede titel van Frame’sGoods
 • Een 392-pagina tellend, dik referentie boek gevuld met 46 recente en bijzondere interieur producten van toonaangevende ontwerpers en producenten wereldwijd.
 • Presenteert werk van gevestigde producenten.
 • Foto’s van de implementatie van de producten in recent ontworpen interieurs.
 • De focus ligt op het materiaal gebruik en productie technieken van de producten en de visualisatie daarvan.
 • Handig in gebruik; index op naam van ontwerper, op naam van producent en op naam van het product.
 • Laat stap voor stap zien hoe initiële concepten getransformeerd worden naar prachtige producten die geplaatst worden in indrukwerkkende interieurs.
 • Getoonde producten worden aangevuld met het profiel van de ontwerper, het profiel van de producent, product specificaties, beschrijvende teksten over de producten, contact gegevens, maak-omschrijving en een lijst van referentie projecten.
 Publicatie Details
 • Uitgebracht November 2015
 • Frame Publishers
 • Engels
 • ISBN 978-94-91727-42-9

Goods2 @ Frame Publishers